12.11.14

Huvikeskuses toimus väike filmiõhtu 21.nov.2014



Janno tutvustas oma filmi põhjalikult. Saime eelteadmise, mis ja kus ja kuidas. Ning seejärel vaatasime oma väiksel kodukino meetodil filmi. Pruunid ja mandliliste silmadega, põdranahksetes riietes mehed (enamasti oli film hõimu ühe pere meestest ja nende töödest) püüdsid laka, küttisid polaarrebasid, omasid põhjapõtru ja tegid ka jääalust kalapüüki. Oli palju huvitavat.
Kuid veel huvitavam oli, et saime pärast Janno käest, kes oli kaamera taga seisnud (mõni hetk ka kaamera ees, näiteks põhjapõdra värsket verd joomas ja liha söömas) küsida - kuidas, miks nii tehti ja kuidas see kõik juhtus.
Jannol on kodus veel 10 tundi nn "musta" materjali, millest 45 minutiline film kokku sai. Igal juhul oli hariv õhtu ning Janno - aitäh singi ning vorsti eest. Nämma!
Üksuse WP_002183.jpg kuvamine
Janno Simmi huvitav koduleht tema rännakust Obi jõel http://www.folklore.ee/khanty/ee/index_ee.html

Janno puhul on tegemist Võnnu valla mehega, kes elan Kõnnu külas. Tule ja kuula, sest Janno räägib meile ka oma reisidest ning elust Siberis!


Info Kertu Rünkorgilt, kes organiseeris - telefon taskus 53919440


NB!

Olgu ka lisatud, et Janno näol on tegemist KL Tartu maleva Akadeemilise malevkonna tegevliikmega ja vilunud CIMIC-spetsialistiga. :) Reisi- ja sõjalugusid jätkub kauemaks. :)
Leane Morits